Prima pastila digitala a fost aprobata de catre Agentia Americana a medicamentelor

shutterstock_160915808

 

Abilify MyCite este un medicament realizat pentru pacientii cu tulburari mentale si contine senzori pentru monitorizarea actiunii sale din interiorul organismului. Senzorii se activeaza imediat ce pastila ajunge in contact cu sucul gastric si transmite date despre momentul administrarii. Datele sunt transmise catre un dispozitiv extern, respectiv catre un plasture digital ce este plasat pe pielea pacientului. Plasturele transmite datele catre o aplicatie mobila, iar informatiile pot fi accesate de medicul specialist si de membrii familiei.

Medicamentul a fost creat de Proteus Digital Health si Otsuka Pharmaceutical Co. si contine cupru, magneziu si silicon, ingrediente ce nu pun in pericol organismul uman. Pastila se va pune in vanzare de anul viitor, insa pretul nu se cunoaste inca.

Acesta reprezinta un pas important in tehnologia medicinei si se pare ca sunt deja planuri pentru crearea unor pastile asemanatoare si pentru monitorizarea altor boli, in functie de nevoi si chiar pentru studii clinice.

Sura: Ehealth Romania