Noul vaccin gripal este disponibil acum si in Romania.

shutterstock_128456363

 
Sanofi Pasteur a declarat ca vaccinul VaxigripTetra va fi disponibil in 24 de tari, Romania fiind una dintre ele.

“Incepând cu sezonul 2014-2015, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vaccinul gripal tetravalent este disponibil in Europa, iar de anul acesta se gaseste si in Romania. Este un vaccin ce aduce o componenta suplimentara de protectie, o a doua tulpina de virus B in compozitia sa. Noul vaccin tetravalent, avand un profil bun de siguranta, reprezinta o solutie mai buna pentru a creste eficacitatea, dar si increderea populatiei in vaccinul gripal. Deseori subestimata, gripa este o afectiune virala extrem de contagioasa, chiar mortala, in special pentru categoriile de pacienti ce sufera de comorbiditati”, a declarat Dr. Gindrovel Dumitra, Coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

Vaccinurile ce combat gripa sezoniera ofera o protectie impotriva a doua tilpini A si o tulpina B. Iar in Europa, in anul 2015, 92% din cazurile de gripa au fost cauzate de tulpina B/Victoria, ce nu a fost inclusa in vaccinurile trivalente. Prin adaugarea aceste tulpini la vaccinul BaxigripTera se va mari astfel protectia impotriva gripei.
Se estimeaza o reducere de 1,6 milioane de cazuri de gripa prin utilizarea vaccinurilor gripale tetravalente, in locul celor trivalente.

Sursa: www.medichub.ro